Taxa de prima inmatriculare ramane in continuare valabila

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca taxa auto nu va fi desfiintata, urmand sa fie formata o comisie care sa analizeze legalitatea ei din punct de vedere juridic.

Chiar daca Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a aratat, la cererea Tribunalului Sibiu, ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia europeana, deci este ilegala, Ministrul Mediului a dat o declaratie ferma prin care sustine ca taxa ar fi legala si ca nu se va renunta la ea.

In acest sens, Guvernul Romaniei a decis formarea unei comisii care va stabili in urmatoarele doua saptamani daca punctul de vedere al CJCE este corect, iar daca vor descoperi ca taxa de prima inmatriculare este intr-adevar ilegala, OUG din 2010 va fi modificata. Comisia care va lua aceasta decizie va fi formata din reprezentati ai ministerelor Mediului, Transporturilor, Justitiei, Economiei si ai Departamentului pentru Afaceri Europene.

Concluzia pe care o putem trage, este ca indiferent daca actuala lege este ilegala, aceasta va fi modificata in asa fel incat sa respecte  normele europene, deci taxa de prima inmatriculare va fi valabila in continuare.

Via – Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.