Tehnologie din F1, pentru viitoarele modele Mercedes

Odata cu performantele de necontestat obtinute in acest sezon de Formula 1, Mercedes-Benz a decis ca este cazul sa incerce un transfer de tehnologie catre masinile sale de strada. 

Dupa un inceput de sezon in care Mercedes a invins pe circuit orice alt constructor implicat in F1, este foarte clar ca inginerii marcii sunt cu un pas inainte. Din acest motiv, directorul centrului de cercetare si dezvoltare, Thomas Weber, a anuntat ca ar putea implica in anumite proiecte si personal din cadrul Mercedes AMG High Performance Powertrains.

Bineinteles, aceste imbunatatiri aduse masinilor de strada nu se refera la orice Mercedes-Benz care va fi produs in serie. Mai degraba ne asteptam sa regasim tehnica din Formula 1 pe modelele sportive ale marcii, eventual doar pe cele AMG.

Ce isi doreste constructorul din Stuttgart sa faca nu este o noutate absoluta, deoarece de cativa ani mai multi constructori au inceput sa-si echipeze masinile de strada cu tehnologie din F1. Printre acestia se afla Ferrari, McLaren si in curand Nissan, care tocmai a incheiat un parteneriat cu Williams, in urma caruia ar trebui sa se concretizeze mai multe modele Nismo.

Via – Automarket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.