Temperatura de peste 7 grade celsius? Este timpul sa pui anvelopele de vara.

In fiecare an, inainte de a sosi iarna, se discuta peste tot despre motivele pentru care este bine sa schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna si cand anume este cel mai indicat sa faci acest lucru. Dar despre schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vara nu prea exista la fel de multe informatii, desi este aproape la fel de importanta.

In ultimii ani, datorita legii care obliga soferii sa aiba masina echipata cu anvelope de iarna atunci cand conditiile meteo o cer, publicul a fost educat si rar descoperi masini echipate cu anvelope de vara atunci cand drumul este acoperit cu zapada. Totusi, invers, pentru ca nu exista o lege in acest sens, lucrurile nu mai sunt atat de bune. Suficient de multi soferi renunta sa mai schimbe anvelopele de iarna cu cele de vara, desi sunt constienti ca se uzeaza mai repede atunci cand temperatura este peste 7 grade celsius, dar mai ales pe timp de vara, cand asfaltul este fierbinte. Nu fac acest lucru din comoditate sau pentru a evita o cheltuiala suplimentara, dar mai ales din nestiinta.

Pentru ca, de fapt, sa ai masina echipata cu cauciucuri de iarna atunci cand temperatura este crescuta sau ploua abundent, te pune in pericol atat pe tine, cat si pe pasagerii tai. Cauciucurile de vara, pe langa faptul ca rezista mult mai bine la uzura, datorita materialului mai dur din care sunt fabricate, iti ofera o distanta de franare mult mai redusa, dar au si un profil creat special pentru a evacua apa, astfel evitandu-se acvaplanarea.

Vezi si:  Noul Mercedes Clasa E, prezentat in deschiderea Galei Premiilor UNITER

Desi pare o cheltuiala in plus sa ai un set de anvelope vara si un set de anvelope iarna, pe termen lung nu este asa, deoarece uzura va fi mult mai redusa in conditiile in care nu folosesti un singur set timp de 12 luni. Decat sa schimbi anvelopele de iarna odata la doi ani, deoarece le folosesti in toate cele patru anotimpuri, poti schimba atat anvelopele de iarna, cat si cele de vara, odata la patru ani, rezultand aproximativ aceeasi cheltuiala. In plus, ai parte si de siguranta sporita, care ar trebui sa valoreze mai mult decat niste sute de lei!

Tu cum procedezi? Ai doua seturi de anvelope?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.