Tempestini si Pulpea au terminat recunoasterile pentru Raliul Monte Carlo

Dupa doua zile extrem de dificile Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat recunoasterile pentru Raliul Monte Carlo, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri 2012. „Au fost cateva zile extrem de obositoare, dar nu ma plang. Problele sunt senzationale si acum de abia astept sa luam startul. In total ne asteapta 18 probe speciale, una mai dificila decat cealalta, iar obiectivul nostru este sa ajungem la sosire. Dupa ce am parcurs probele de doua ori la recunoasteri cred ca prima proba a raliului este preferata mea”, a spus Marco Tempestini, care va lua startul in acest raliu cu o masina Subaru Impreza de grupa N.

5 zile, 18 probe speciale cu o lungime de 430 kilometri si peste 1.300 de kilometri de drumuri de legatura. Asa arata, pe scurt, Raliul Monte Carlo 2012. „Ne asteapta un raliu foarte greu, iar principala problema va fi, ca de obicei, vremea. Acum este soare, dar nimeni nu stie exact cum va fi in zilele urmatoare. Unele probe sunt complet uscate, iar pe altele este zapada, dar acest lucru se poate schimba oricand”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

La Monte Carlo, unul dintre factorii decisivi este alegerea pneurilor. In shakedown, programat in dimineata zilei de marti, totul a decurs fara nicio problema si echipajul Napoca Rally Academy este pregatit acum pentru prima provocare din sezonul 2012. „ Am folosit acum pentru prima oara pneurile de curse. Va fi o adevarata loterie, pe parcursul celor cinci zile, sa alegem cele mai bune pneuri pentru conditiile din munti. Acum este frig si uscat, dar vremea este total imprevizibila si se poate schimba in orice moment. Va fi un raliu dificil, dar, in acelasi timp, sunt sigur si foarte frumos. Trebuie sa gestionam cat mai bine cursa daca vrem sa ajungem duminica la Monaco”, a mai spus Marco Tempestini.

Vezi si:  X Riders - locul 5 dupa patru zile la Raliul Faraonilor

Miercuri, in prima zi a raliului, startul primului concurent se va da la ora 8 dimineata, iar pilotii au de parcurs patru probe speciale. Ziua de joi este cea mai lunga, cu 6 probe speciale de parcurs, iar vineri si sambata se vor parcurge trei, respectiv patru probe speciale. Duminica, in ultima zi a raliului, este programata o singura proba, cu o lungime de 5,1 kilometri, care este si proba pe care pilotii pot aduna puncte suplimentare conform regulamentului Power Stage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.