Tesla a ieftinit, din nou, mașinile din SUA

Tesla Inc a redus, din nou, preţul vehiculelor sale electrice pe piaţa din SUA, în speranţa că va reuşi să îşi majoreze volumele de vânzări în pofida încetinirii economiei, transmite Reuters.

Reducerile de preţuri, anunţate joi seara, variază de la 1,9% pentru versiunea performance a Model 3 şi până la 5,6% pentru versiunea de bază a Model S. După noile reduceri, versiunea de bază a Model 3 costă 41.900 de dolari, în timp ce versiunea de bază a sedanului Model S costă 84.990 de dolari.

Cea de-a treia campanie de reducere de preţuri demarată de Tesla de la începutul anului vine după comentariile recente ale directorului general Elon Musk, potrivit căruia Tesla se va concentra pe volumele de vânzări în dauna marjelor de profit.

Tesla, care îşi vinde automobilele direct către consumatori, susţine că micile ajustări ale preţurilor au avut un efect important asupra cererii. Constructorul american a livrat 422.875 de vehicule la nivel global în primul trimestru, însă doar 10.695 dintre acestea au fost Model S şi Model X.

Tesla Inc a raportat livrări trimestriale record de vehicule, în urma deciziei de a reduce preţurile, transmit DPA şi Reuters.

În primul trimestru din 2023, vânzările Tesla au crescut cu 36%, la la 422.875 vehicule, faţă de perioada similară din 2022, când a livrat 310.048 unităţi, dar sub estimările analiştilor – care se aşteptau la 430.008 vehicule. Comparativ cu trimestrul patru din 2022, vânzările producătorului american de vehicule electrice au crescut cu 4%.

Vezi si:  Echipajul X Riders a luat locul 3 la Hungarian Baja

În ianuarie, directorul general Elon Musk susţinea că Tesla ar putea ajunge anul acesta la două milioane de vehicule vândute pe plan global, un avans de 52% faţă de 2022 (1,3 milioane de vehicule). De asemenea, Musk a avertizat că perspectiva recesiunii şi majorarea dobânzilor ar putea determina compania să reducă şi mai mult preţurile, ceea ce va afecta profitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.