Tesla recurge la ieftiniri și în Europa

Tesla Inc a anunţat vineri reducerea preţurilor pentru vehiculele sale electrice în Europa, Israel şi Singapore, extinzând campania de scădere a preţurilor demarată la începutul anului în China, în speranţa că va reuşi să îşi majoreze volumele de vânzări în pofida încetinirii economiei globale, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Tesla a raportat o creştere a livrărilor de doar 4% în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, în pofida discount-urilor acordate în Statele Unite, China, Japonia, Australia şi Coreea de Sud.

La câteva zile după publicarea datelor dezamăgitoare privind livrările, Tesla a anunţat a cincea reducere a preţurilor pe piaţa din SUA, după comentariile recente ale directorului general Elon Musk, potrivit căruia Tesla se va concentra pe volumele de vânzări în dauna marjelor de profit.

Vineri, Tesla a informat că va scădea preţurile în multe pieţe europene, inclusiv Germania şi Franţa, în urma îmbunătăţirii capacităţii de producţie.

În Germania, Tesla a redus preţurile pentru vehiculele Model 3 şi Model Y cu 4,5% – 9,8%, în Singapore a redus preţurile pentru vehiculele Model 3 şi Model Y cu 4,3% – 5%, în timp ce în Israel preţul Model 3 a scăzut cu 25%.

Săptămâna viitoare, Tesla va raporta rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru din 2023.

Tesla, care îşi vinde automobilele direct către consumatori, susţine că micile ajustări ale preţurilor au avut un efect important asupra cererii. Compania americană a livrat 422.875 de vehicule la nivel global în primul trimestru.

Vezi si:  Caravana Toyota Experience 2011 ia startul la Iasi

Tesla generează cea mai mare parte a cifrei sale de afaceri din vânzarea de automobile electrice, însă fondatorul Elon Musk a promis că afacerile din domeniul energiei fotovoltaice şi cele din domeniul bateriilor vor ajunge la o dimensiune similară cu cele din domeniul automobilelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.