Tu cum te pregatesti pentru examenul de permis?

De cand am dat examenul pentru permisul auto, au trecut nu mai putin de opt ani. Opt ani in care nu am avut niciun incident in trafic.

Opt ani in care am fost oprit de politie pentru prima oara abia in urma cu doua saptamani, pentru ca mi s-a ars un bec. Nu s-ar fi intamplat daca puteam sa cumpar un bec din benzinarie, dar cum imi trebuia un bec xenon, n-am avut cum s-o rezolv pe loc.

Un merit pentru cei opt ani fara nici cea mai mica problema il are si faptul ca am invatat foarte bine pentru examenul de permis, dar si apoi, pe parcurs, cand am avut orice nelamurire, m-am documentat. Sa cunosti legislatia, macar lucrurile cele mai importante, dar si indicatoarele rutiere si sa le respecti, te va ajuta sa eviti multe probleme.

Cand m-am pregatit pentru examenul de permis, am facut chestionare exclusiv online, deoarece mi s-a parut mult mai simplu. Pentru a descoperi cum functioneaza totul, click aici. In plus, mi-a placut ca online am gasit foarte multe informatii si sfaturi utile referitoare la cum trebuie sa te prezinti la traseu, dar si selectii de intrebari dificile.

Bineinteles, trebuie sa fii atent si la faptul ca multe scoli de soferi sunt scoli de soferi doar cu numele. E important sa te documentezi bine inainte de a alege, eventual chiar si in legatura cu cel mai bun instructor din cadrul unei scoli. Aceasta parte nu trebuie privita doar ca pe o formalitate in drumul spre permis. E foarte important chiar sa inveti sa conduci si sa te descurci in trafic!

Vezi si:  De cand ati inceput sa va faceti RCA online?

De prea multe ori am vazut incepatori prin oras care imi lasau impresia ca nu au mai condus niciodata o masina. Sau in fara orasului, mergand cu 30 de km/h si semnalizand in fiecare curba. E imposibil sa faci o scoala de soferi decenta, sa stii legislatie macar la baza, sa iei permisul de conducere si sa fii atat de dezorientat. Daca ai ajuns asa pe strazi, cineva, undeva, cu siguranta a gresit destul de grav.

Asadar, ce iti recomand este sa citesti legislatie, sa faci cat mai multe chestionare si sa alegi un instructor in urma recomandarilor. Daca te vei implica in tot procesul, nu vei avea nicio problema la examen!

One thought on “Tu cum te pregatesti pentru examenul de permis?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.