Tu stii care este primul Ferrari de strada aparut?

Probabil ca fiecare dintre noi a visat la un moment dat ca are un Ferrari, si mai mult ca sigur, inca ne dorim ca macar odata in viata sa conducem un Ferrari, eventual pe circuitul Nürburgring.


Dar cati stiu care este primul Ferrari de strada produs? Ei bine, m-am gandit ca foarte putini au auzit de 125 S asa ca am decis sa scriu acest scurt articol.

Ferrari 125 S a fost lansat  in anul 1947  si este considerat a fi primul model de strada al producatorului italian. Construirea acestui model a reprezentat inceputul povestii de succes numita Ferrari.

Modelul 125 S beneficia de un motor V12 de 1.497 cmc care dezvolta 100 de cai putere. Acest motor a fost prezent pe modelele Ferrari o perioada destul de indelungata dupa lansare.

Primul automobil care a purtat sigla calutului cabrat, a fost produs doar timp de un an (1947), iar numarul de exemplare a fost de numai doua. In acest moment, niciunul din cele doua modele produse nu mai exista, ci doar o replica 100% fidela produsa de Michelotto in 1987.

Competitii

125 S a debutat in competitiile auto in anul 1947 pe circuitul de la Piacenza, avandu-l la bord pe pilotul Franco Cortese. Prima cursa nu a fost satisafacatoare, modelul pierzand in fata mai puternicului Maserati 6CS 1500S.

Vezi si:  AUTOVOT 2012: Care sunt alegerile mele?

Istoria modelului in sportul cu motor nu este foarte stufoasa, totalul de curse la care Ferrari 125 S a luat parte fiind de 14 din care 6 au fost castigate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.