Tuningul romanesc – Imbunatatire sau kitsch?

De ani de zile tot vad pe strazi si pe internet din ce in ce mai multe masini tunate. De fiecare data imi pun intrebarea: Oare romanii chiar nu au bun gust? Trebuie sa zic din start ca eu nu agreez tuningul exterior exceptie facand masinile tunate de profesionisti cum ar fi Carlsson, Hamann, Gemballa, Brabus sau kit-urile de marca.

Daca o sa incercati sa fiti atenti la ce masini tunate exista in orasul vostru, o sa observati ca numarul de masini tunate exterior cu bun gust este infim. De ce? Pentru ca romanul a inteles prin tuning sa puna pe masina chestii cat mai mari, cat mai saritoare in ochi, cat mai mult plastic. Si in niciun caz nu inseamna asta. Nu inteleg de ce daca ai o masina care in momentul iesirii pe poarta fabricii arata cel putin decent,  tu sa o transformi intr-o adunatura de plastice pe roti. Si pe langa asta sa mai si sustii ca arata bine.

Sa dai banii pe plastic in loc sa cresti performantele masinii cu banii aia mi se pare o mare prostie. Ok, iti doresti cu ardoare sa schimbi aspectul exterior al masinii si ai de exemplu un BMW seria 3, ia frate un kit M nu da banii la tot felul de tuneri de garaj. Dar deh, romanul se crede artist!

Vezi si:  Plimbarea de Sambata I – Dacia Duster la Caremil Iasi

Voi agreati tuningul romanesc? Preferati sa va tunati masina exterior sau credeti ca acei bani ar fi mai bine investiti in partea tehnica?

Sursa fotografii: TuningMioritic

2 thoughts on “Tuningul romanesc – Imbunatatire sau kitsch?”

  1. Sunt prea putine masini care sunt tunate cu gust si aici ma refer la rafinamente. nu eleroane si spoilare grosolane care fac masina sa para mare. Inca suntem puisori in ceea ce tine de tunning !

  2. Probabil ca e vorba si de experienta, mai exact de lipsa ei. Dar pana a avea experienta ai nevoie de bun gust, bunul gust fiind de obicei simplitatea. Cu timpul poate nu o sa mai vedem tot felul de aberatii pe strazi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.