Viitorul SUV de la SEAT va aduce marca pe profit

CEO-ul SEAT, Jürgen Stackmann, a declarat ca viitorul companiei depinde foarte mult de SUV-ul pe care urmeaza sa-l lanseze in 2016.

Cand cota de piata a SUV-urilor a trecut de 10% in Europa, sa nu ai asa ceva in gama inseamna sa pierzi bani. Cand multi producatori auto au sau vor avea in curand trei SUV-uri in gama – de clasa mica, compacta si mare – iar tu nu ai nici macar un SUV compact, aproape putem spune ca nu existi. De cand am vazut prima oara conceptul IBX al celor de la SEAT, mi-am dorit sa devina realitate. Pentru ca ar ajuta marca foarte mult si pentru ca ar face mai interesant peisajul din clasa aceasta, unde masinile sunt oarecum plictisitoare si prea putin dinamice.

Tinand cont de faptul ca in ultimii ani SEAT a adunat pierderi de peste 1.4 miliarde de euro, clar cea mai buna strategie este cea inceputa odata cu lansarea noii game Leon. Datorita acestei mutari, marca se simte mult mai bine in prezent, avand cresteri foarte mari pe piete importante din Europa. Desi cota de piata per total inca este mica, de aproximativ 2%, este loc de crestere. Si da, dupa cum a declarat si Jürgen Stackmann, inca se poate rupe cate ceva din piata europeana. Nu este necesara neaparat urmarea trendului, adica extinderea pe pietele non-EU, mai ales in momentul acesta, in care marca abia este pe drumul spre profit.

Vezi si:  Noi concepte secrete de la Porsche, prezentate catre public

Vom vedea. Desi nu sunt un fan al SUV-urilor, abia astept sa-l vad pe cel al spaniolilor! Voua cum vi se pare?

Sursa: Automarket

3 thoughts on “Viitorul SUV de la SEAT va aduce marca pe profit”

  1. Arata bine SUV-ul, chiar foarte bine. Un pic futurist dar probabil acesta va fi si aspectul care va atrage atentia si vanzarile asupra lui. De remarcat insa faptul ca imaginile nu sunt ale unui vehicul real, ci realizate pe calculator. Daca produsul final va fi identic, atunci le va fi probabil bine.

    1. Bineinteles, in imagini este un concept. Acesta a fost prezentat si intr-o forma fizica, la Salonul Auto de la Geneva, in 2011.

      Daca ne uitam la noul Leon, putem fi siguri ca se va pastra foarte mult din aspectul conceptului. Il vor cuminti un pic pe ici, pe colo. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.