Volkswagen Up! – Un nou concurent in clasa mini

Volkswagen a prezentat primele fotografii si detalii tehinice ale noului model de oras Up!. Acesta va fi prezentat in „carne si oase” peste trei saptamani la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul de clasa mini va fi prezentat in 12 septembrie la Frankfurt, si urmeaza sa fie disponibil in showroom-uri incepand cu luna decembrie a acestui an. Principalele modele cu care se va lupta Up!, sunt Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 107 si Fiat Panda, sansele de reusita fiind destul de mari. Succesul modelului va depinde cel mai probabil de pret, care conform unor surse ar fi de aproximativ 9500 de euro.

VW Up! va fi produs la uzina din Bratislava, Slovacia, loc unde se produc si caroseriile modelului Porsche Cayenne. Acesta va avea o lungime de 3.54 metri, o latime de 1.64 metri si o inaltime de 1.48 metri, acest lucru insemnand ca are dimensiuni mai generoase decat Aygo.

Motorul care va echipa in prima faza acest model de clasa mini, este unitatea in 3 cilindri de 1.0 litri, care in varianta aspirata va oferi 60 de cai putere, iar in varianta turbo 75 de cai putere. In viitor, cei de la VW vor oferi si o varianta electrica a modelului, iar in 2012 va aparea versiunea cu 5 usi.

Vezi si:  Land Rover Defender primeste un nou motor diesel

Via – Bloomberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.