X Riders – locul 5 dupa patru zile la Raliul Faraonilor

Costel Casuneanu si Maurilio Zani se afla pe locul 5 in clasamentul general al celei mai dificile etape din Campionatul Mondial de Rally Raid. Pentru echipajul X Riders, pe un Mitsubishi MPR 13, mai urmeaza inca doua zile extrem de dificile in desertul egiptean.

Imediat dupa startul impresionant din fata piramidelor din Giza, echipajul X Riders a intrat in lupta alaturi de cei mai buni piloti din Campionatul Mondial de Rally Raid in Raliul Faraonilor 2011. „Inca din prima zi am ajuns in desert. Am incercat sa ne acomodam cat mai repede cu conditiile de aici si sa intram in ritm. Nu a fost usor, dar sunt foarte multumit de cum am mers pana acum”, a spus Costel Casuneanu, care a terminat prima zi a raliului pe locul 6 in clasamentul general.

Costel Casuneanu si Maurilio Zani au trecut cu bine si de ziua a doua, cea mai lunga si dificila din programul editiei din 2011, si aceasta chiar daca au stat peste trei ore in desert in urma unui incident. „Chiar daca am pierdut foarte mult timp acum, suntem inca in lupta pentru un loc in top 6 ceea ce este cel mai important. Ne-am acomodat repede si avem un ritm foarte bun. Este perfect ca putem tine pasul cu pilotii de top, iar pentru mine nu este deloc o problema sa facem navigatia in romana, atata timp cat seara mancam italieneste”, a spus Maurilio Zani, copilotul italian al echipajului X Riders.

Vezi si:  Cand ai nevoie de o firma de inchirieri masini?

In etapa a treia, Costel Casuneanu si Maurilio Zani au crescut ritmul si au reusit sa termine ziua pe locul patru la general, dupa Jean Louis Schlesser, multiplu castigator al Raliului Dakar, Jun Mitsuhashi si Boris Gadasin, castigatorul titlului in Campionatul Mondial de Rally Raid. In etapa a patra, cu o lungime de 339 kilometri, Costel Casuneanu si Maurilio Zani au avut o evolutie excelenta si au terminat pe pozitia a treia. „Peisajele de aici sunt incredibile. Este o caldura teribila in desert. Chiar daca nu avem o experienta foarte mare pe o astfel de suprafata sunt incantat ca ne-am acomodat foarte repede si ca putem sa tinem pasul cu cei mai buni piloti din campionatul mondial. Raliul insa inca nu s-a terminat. Mai urmeaza doua zile extrem de dificile unde vom intalni dune de 40 – 50 metri. Imi doresc foarte mult sa ajungem la sosire, mai ales dupa evolutia excelenta de pana acum”, a spus Costel Casuneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.