Zaragoza, Spania: Primul oras unde viteza maxima este 30 km/h

Masura de reducere a vitezei maxime la 30 km/h, a fost anuntata inca de la sfarsitul anului 2009, starnind un val de nemultumiri in randul soferilor spanioli.

Zaragoza va fi primul oras din Spania ce se va supune acestei hotarari de limitare a vitezei. Noile indicatoare si lucrarile aferente vor fi gata inainte de sfarsitul anului. Dupa Zaragoza vor urma si alte orase, cu toate ca eu sper sa isi dea seama ca nu e tocmai bine ce fac.

Aceste lucrari vor dura aproximativ 6 luni si vor costa, tineti-va bine, 300.000 de euro. Si pentru ce acesti trei sute de mii de euro? Pentru o ineptie absoluta! Pentru ca asta inseamna sa limitezi viteza la 30 km/h.

One thought on “Zaragoza, Spania: Primul oras unde viteza maxima este 30 km/h”

  1. Nu chiar, Zaragoza este un oraș destul de vechi cu o arhitectură foarte frumoasă, dar pe cât de frumoasă pe atât de sensibilă. Interdicțiile de viteză din zonele vechi ale multor orașe nu sunt impuse pentru a stopa accidente sau probleme auto, ci pentru a proteja obiectivele turistice din zonă. Avem exemple și în România, ba chiar în Iași… Cuza Vodă-Independenței 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.