RCA: scump sau ieftin?

Poate ca pare ciudata intrebarea din titlu, dar nu e deloc. M-am gandit sa va intreb pe voi, cititorii OrasulAUTO, daca atunci cand va faceti asigurarea obligatorie preferati sa platiti mai mult unei firme consacrate, sau preferati sa dati cat mai putini bani, chiar daca firma respectiva este cunoscuta ca avand probleme cand vine vorba de platit daunele?

Din cate am observat eu pana acum, majoritatea prefera un RCA ieftin, in loc sa plateasca in plus cu 30-50% pentru a-si face asigurarea la o firma foarte serioasa. Motivul pentru care soferii romani tin cont in primul rand de pret este cat se poate de simplu – asigurarea RCA acopera daunele celui pe care l-ai lovit, nu si pe ale tale, deci daca firma la care ti-ai facut RCA este neserioasa, ghinionistul care a fost lovit va avea de umblat pe drumuri, nu tu.

Acest motiv este absolut egoist, dar de cele mai multe ori portofelul te face sa fii asa. De inteles pana la un punct. Totusi, pe aceia care pentru a nu plati 5-10 lei in plus aleg sa isi faca asigurarea obligatorie la acea firma cunoscuta ca foarte rau platnic zau ca nu pot sa ii inteleg.

In sfarsit, pe langa raspunsul la intrebarea din titlu, mi-ar placea sa stiu cat de mare trebuie sa fie diferenta in bani pentru a alege o firma cunoscuta ca neserioasa in locul uneia care este serioasa?

One thought on “RCA: scump sau ieftin?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.